اصول طراحی کاتالوگ صنعتی و کاربردهای آن

اصول طراحی کاتالوگ صنعتی

کاتالوگ صنعتی یکی از ابزارهای کاربردی برای تبلیغات در صنعت است که به بررسی ویژگی ها و مشخصات محصولات ارائه شده در کسب و کارهای تولیدی و صنعتی می پردازد. یکی از مهمترین اصول طراحی کاتالوگ صنعتی، معرفی کامل ویژگی های محصول، نحوه استفاده و… با متنی روان و کاربردی و همراه با تصاویر باکیفیت است. توصیه می شود قبل از طراحی کاتالوگ، خدمات طراحی هویت بصری خود را تکمیل کنید تا بتوانید رنگ ها و فونت ها را منطبق با آن انتخاب نمایید.

اهمیت اصول طراحی در کاتالوگ های صنعتی

اهمیت اصول طراحی در کاتالوگ های صنعتی

کاتالوگ در واقع به مشتری کمک می کند اطلاعات مورد نیاز خود را درباره ابعاد مختلف محصولات به راحتی به دست آورد و انتخابی دقیق تر و راحت تر داشته باشد. شما می توانید پس از دریافت راهنمایی از خدمات طراحی لوگو حرفه ای، برای طراحی کاتالوگ اقدام کنید. رعایت اصول و قوانین مهم در طراحی کاتالوگ های صنعتی اهمیت بسیار زیادی در بازاریابی دارد که در اینجا به بررسی دلایل آن می پردازیم.

  • جلب اعتماد مشتری با ارائه کاتالوگ حرفه ای و باکیفیت
  • جذب مشتری و بالا بردن میزان فروش
  • ایجاد بستری کامل و دقیق برای معرفی محصولات
  • تقویت برندینگ مجموعه از دید مشتری
  • دسترسی آسان و سریع مشتریان احتمالی به محصولات تولیدی

اصول کلیدی در طراحی کاتالوگ صنعتی

اصول کلیدی در طراحی کاتالوگ صنعتی

اصول طراحی کاتالوگ صنعتی به تقویت برندینگ و جذب مشتریان جدید کمک زیادی خواهد کرد. قبل از بررسی این موارد، آشنایی با روانشناسی اشکال هندسی در طراحی لوگو باعث می شود دید بهتری درباره این اصول داشته باشید.

۱. استفاده از تصاویر با کیفیت

یکی از مهمترین اصول برای طراحی حرفه ای کاتالوگ های صنعتی، استفاده از تصاویر باکیفیت و جذاب از محصولات است. این کار تاثیر زیادی در جلب نظر مشتری و بالا بردن ارزش محصولات در دید کاربر دارد.

۲. بیان ویژگی های کاربردی به صورت دقیق

به یاد داشته باشید اصلی ترین دلیل ارائه کاتالوگ صنعتی، ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی درباره محصولات به مشتری است؛ پس باید مطمئن شوید تمامی نیازها و ویژگی های مورد نیاز کاربر را به صورت کامل و صحیح پاسخ می دهید.

۳. درج اطلاعات تماس و راه های ارتباطی

اطلاعات تماس و مسیرهای  ارتباطی خود را در محل مناسب و با فونت خوانا در فوتر قرار دهید. با این کار مشتری در هر بخشی از کاتالوگ که تمایل داشته باشد، می تواند با شما از طریق وبسایت، شبکه های اجتماعی و… ارتباط برقرار کند.

۴. رعایت کامل اصول نگارشی

در یک کاتالوگ حرفه ای صنعتی، نباید هیچگونه مشکل نگارشی وجود داشته باشد. پس از تکمیل طرح اولیه کاتالوگ، آن را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچگونه ایرادی در آن وجود ندارد.

۵. انتخاب فونت مناسب و خوانا

فونت انتخابی شما برای کاتالوگ باید علاوه بر جذابیت و زیبایی، کاملا واضح، خوانا و قابل درک باشد. استفاده از تضاد بین فونت قسمت های کلیدی مانند عناوین و متن نیز، می تواند به زیبایی و جذابیت بیشتر کاتالوگ صنعتی کمک کند؛ البته نباید در این کار زیاده روی نمایید و از تعداد زیادی فونت در کاتالوگ استفاده کنید؛ زیرا باعث آشفتگی و به هم ریختگی به لحاظ بصری خواهد شد.

۶. رعایت تعادل به لحاظ بصری

در انتخاب و طراحی تمامی قسمت های کاتالوگ صنعتی از جمله رنگ ها، فونت، اندازه متن، فاصله ها و… تعادل را رعایت کنید. این کار باعث می شود کاربر درک بهتر و کامل تری از محصولات شما داشته باشد و از گیج شدن مخاطب جلوگیری خواهد کرد.

۷. دقت در انتخاب رنگ ها

انتخاب درست رنگ ها و ایجاد تضاد و کنتراست بین اجزای تصویر و کاتالوگ، به برجسته شدن قسمت های مهم در کاتالوگ صنعتی کمک می کند و باعث می گردد چشم خواننده به سمت اطلاعات کلیدی هدایت شود.

۸. انتخاب رنگ های همسو با هویت بصری

انتخاب رنگ هایی جذاب و همسو با هویت بصری برند، از ایجاد شلوغی بی جا و گیج کننده در دید کاربر جلوگیری خواهد کرد. در یک طراحی حرفه ای، شما باید به شکلی استراتژیک از ترکیب رنگ ها استفاده کنید تا ظاهری سازمان یافته و مطلوب در نظر بیننده ایجاد شود.

۹. بهبود اطلاعات کاتالوگ برای چاپ

پس از تکمیل طراحی کاتالوگ صنعتی، تمامی قسمت ها را مجددا بازبینی کنید تا مطمئن شوید مدل شما در نسخه دیجیتالی و چاپی کاملا خوانا و بدون نقص است.

۱۰. طراحی کاتالوگ به شکل کاربر محور

طراحی UCD یا کاربر محور، سبکی است که در آن به خواسته ها و نیازهای مشتریان تمرکز می شود. یکی از مهمترین اصول طراحی کاتالوگ صنعتی، توجه به اطلاعات مورد نیاز کاربران و در واقع سلیقه مشتریان احتمالی است.

۱۱. پرهیز از زیاده گویی در کاتالوگ صنعتی

از بیان توضیحات طولانی و غیر ضروری در کاتالوگ بپرهیزید. تمرکز خود را بر بیان مختصر و مفید اطلاعات مورد نیاز کاربر و ویژگی های منحصر به فرد محصولات خود قرار دهید.

۱۲. انتخاب جنس مناسب برای کاتالوگ

اگر تصاویر زیادی در کاتالوگ دارید، بهتر است برگه هایی باکیفیت و ضخیم را برای چاپ انتخاب نمایید. برای جلد کاتالوگ نیز از کاغذهایی با مقاومت و گرماژ بالاتر استفاده نمایید. بسیاری از افراد کاغذهای گلاسه براق یا مات را برای چاپ کاتالوگ صنعتی انتخاب می کنند.

۱۳. تست کاتالوگ صنعتی

قبل از نهایی کردن کاتالوگ صنعتی، بهتر است آن را به صورت تستی چاپ کنید و پس از دریافت بازخورد تعداد محدودی از مشتریان، برای انتشار گسترده آن اقدام نمایید.

کاربردهای کاتالوگ صنعتی

کاربردهای کاتالوگ صنعتی

کاتالوگ های صنعتی کاربردهای گوناگونی دارند که برخی از مهم ترین آنها عبارتند از:

  • ارائه آموزش کاربردی درباره نحوه استفاده از محصولات
  • معرفی محصولات به بازارهای داخلی و خارجی و جذب شرکای جدید
  • بیان توضیحات کاربردی درباره تاریخچه و امتیازات محصولات صنعتی ارائه شده
  • معرفی جامع و کامل محصولات به مشتری

در آخر؛ مهمترین اصول طراحی کاتالوگ صنعتی

مهمترین اصول طراحی کاتالوگ صنعتی، انتخاب تصاویر باکیفیت و توجه به نیاز مشتری است. شما باید اطلاعات دقیقی درباره ویژگی محصولات و نحوه کار با آنها در کاتالوگ ارائه دهید تا خواننده آن بتواند به راحتی پاسخ تمامی سوالات خود را به دست آورد. علاوه بر این، انتخاب فونت مناسب، استفاده از رنگ های همسو با هویت بصری در کنار بهره گیری از کنتراست در قسمت های کلیدی، به درک بهتر مشتری و جذابیت بیشتر کاتالوگ صنعتی شما کمک خواهد کرد.

در صورتی که به طراحی هویت بصری، لوگو و… برای برند خود نیاز دارید، می توانید از استودیو سگال کمک بگیرید.

سوالات متداول نکات طراحی کاتالوگ های صنعتی

کاتالوگ صنعتی چیست؟

کاتالوگ صنعتی یکی از مهمترین و متداول ترین ابزارهای تبلیغاتی است که با استفاده از آن می توانید اطلاعات محصولات خود را به شکلی دقیق و حرفه ای به مشتریان احتمالی و شرکای کاری خود ارائه دهید.

تعداد صفحات کاتالوگ های صنعتی چقدر است؟

تعداد صفحات کاتالوگ مضربی از ۴ می باشد؛ معمولا این عدد برای کاتالوگ های صنعتی بین ۸ و ۱۲۸ متغیر است و به میزان توضیحات و محصولات معرفی شده بستگی دارد.

منبع : behance.net

پیمایش به بالا